Elpartner AS

Utenpåliggende eller integrerte solceller? 

Elkonors elektrikere merker økt interesse for solceller. Teknologien har vært i en rivende utvikling de siste årene. Med høye strømregninger og stadig bedre priser på solceller, har dette blitt mer og mer aktuelt for flere. Nysgjerrig på å lære mer? Da kan du lese videre.

socellepanel på taket, solnedgang

• Utenpåliggende solceller

Dette er det mest kjente produktet og består av plater som monteres på tak og husvegger og som vi kjenner igjen fra mange hyttetak. Det finnes ulike monteringsløsninger avhengig av taktype. Utenpåliggende paneler passer perfekt for eksisterende boliger.

• Bygningsintegrerte solceller

Skal du bygge ny bolig, finnes det solcellepaneler i alle farger og størrelser. Det er en dyrere løsning enn tradisjonell fasadekledning, men fordelen er at du får integrert solcellene helt usynlig. Per i dag er dette mest vanlig i næringsbygg.

Mange lurer på hvem man kontakter om solceller. Vi råder med at du bør snakke med en erfaren elektriker. Dette er en teknologi i rask utvikling, og det er mange useriøse aktører på markedet som leverer løsninger som verken er godkjent eller kan tilknyttes nett. 

I Elkonor har vi til enhver tid oppdatert oversikt, og vi leverer solceller fra ledende aktører. Samtidig sørger vi også for service og vedlikehold i etterkant av montering.

Vil du vite mer om solceller?

Hvem passer solceller for?

Mange eldre boliger her til lands har både har gode solforhold og ideell takvinkel for solceller. Skal du bygge nytt, har du gode muligheter for å tilpasse boligen både integrerte og utenpåliggende solceller.

Tidligere bygget man gjerne sørvendte hus med skrå-tak. Har du flatt tak, er bæreevne og underlag avgjørende for hvor godt egnet det er for solceller. I utgangspunktet er flate tak veldig godt egnet. Det ser man blant annet på store næringsbygg. 

Dersom taket tåler solceller, får man utnyttet solen over lengre tid enn hvis man har skrått tak. Flate tak kan utnytte solen jevnt over flere timer, mens skrå tak gjerne henter mye solenergi i løpet av kortere tid.

Solceller på hytteveggen

Solceller kan plasseres både på tak og på vegg, også på hytta.

Solceller på hytta gir nye muligheter

Med dagens teknologi vil solceller på hytta ikke bare være en nødløsning, men faktisk kunne gi den komforten dagens hytteeiere ønsker. Det åpner opp for muligheten til å bygge nye hytter med høy grad av komfort uten at man er avhengig av påkobling til strømnettet.

Smarte og trygge løsninger til riktig pris

Ta kontakt med en av våre dyktige elektrikere, så hjelper vi deg å finne riktige smarthusløsninger for din bolig!